Kaune paaiškėjo LKVL3x3 V70 ir V75 čempionai

Pirmą kartą LKVL3x3 čempionatų istorijoje varžybos vyko darbo dieną. Priežastis paprasta - žaidė vyriausieji lygos žaidėjai, kuriems jau nebėra rimtų trukdymų "atsiprašyti" iš darbo. Šiandien, gegužės 17 d., Kauno energijos sporto salėje vyko LKVL 3x3 II turo (pavasario, finalinio) varžybos V70 ir V75 amžiaus grupėse. V70+ ir 75+ amžiaus grupių vyrai veteranai varžėsi dėl 2023/2024 metų pavasario (II turo) nugalėtojų titulo, o tuo pačiu ir dėl sezono čempionų vardų. Rudens ture žaidusios 3 komandos iš Kauno ("KTU-Juta" - V70+, "KTU-Žalgiris-1" - V75+ ir "KTU-Žalgiris-2" - V75+) ir komanda "Ranga" (V70+) iš Klaipėdos buvo apjungtos į vieną grupę ir tarpusavyje žaidė vieno rato varžybas. Deja, "Rangos" komanda į II turą neatvyko, todėl komandai buvo įskaityti pralaimėjimai. V70 amžiaus grupės II turo nugalėtojais ir 2023/2024 m. sezono čempionais buvo pripažinta "KTU-Jutos" komanda. Lemiamos varžybos vyko tarp V75 + amžiaus komandų. Rudens ture kiek netikėtai "KTU-Žalgirio" antroji komanda rezultatu 7:6 buvo nugalėjusi pirmąją. Šiandien situacija pasikartojo. Varžybų pabaigoje, likus 4 sek. iki finalinio švilpuko lemiamą metimą su bauda pataikė antrosios komandos kapitonas Jonas Kurševičius. Ir antrą kartą rezultatu 7:6 nugalėjo "KTU-Žalgiris-2" komanda, tapo pavasario turo ir 2023/2024 m. sezono čempione. 

Sezono rezultatyviausiu žaidėju V70+ grupėje buvo Algirdas Kazilionis ("KTU-Juta") pelnęs po 13 taškų kiekviename ture (iš viso 26). Rezultatyviausiu Pavasario turo žaidėju V75+ grupėje buvo Jonas Kurševičius ("KTU-Žalgiris-2") pelnęs 11 taškų, o abiejuose turuose 23 taškus.

Taikliausiu Pavasario turo tritaškių metiku tapo Jonas Kurševičius pataikęs 5 metimus, o taip pat ir viso sezono taikliausiu tritaškininku iš viso pataikęs 11 tritaškių metimų.

Pasibaigus varžyboms vyko 2-ojo komandinių baudų mėtymo etapo varžybos. Iš kiekvienos komandos 4 žaidėjai metė po 10 baudų. V70+ nugalėtojais tapo "KTU-Jutos" komanda įmetusi 32 baudas, o per du etapus pataikė 55 baudas ir buvo pripažinta taikliausia sezono baudų mėtymo komanda. Šiandien V75+ nugalėtojais tapo "KTU-Žalgrio-1" komanda įmetusi 28 (per abu etapus pataikė 53 baudas), o jų kolegos iš antrosios komandos kartu pataikė 20 baudų (per abu etapus 41). Absoliučiai geriausiu baudų metiku tapo Kęstutis Švedas ("KTU-Juta") pataikęs visas 10 baudų.

Šiandien su krepšininkais formaliai atsisveikino ilgametis lygos prezidentas Algimantas Anužis pranešęs, kad baigia tiek prezidento kadenciją tiek ir krepšininko karjerą.

Apdovanojimų ceremonijos metu krepšininkai pasveikino gražaus 75 metų jubiliejaus sulaukusį kolegą Romualdą Girčį. Apdovanojimus nugalėtojams ir prizininkams įteikti padėjo lygos direktoriaus Vitoldo Masalskio anūkas Lukas. 

Varžybų rezultatai ir žaidėjų statistika pateikti V70+ ir V75+ LKVL tinklalapyje.

Atidaryta vyriausiųjų (V75+) LKVL krepšininkų baudų mėtymo nuotraukų galerija.

Partneriai ir rėmėjai

Draugai